Умови праці негативно позначаються на здоров'ї українців

Більше половини офісних співробітників відчувають погіршення самопочуття у зв'язку з некомфортними умовами праці. Малорухливий спосіб життя і постійні стреси приводять до хронічної втоми, мігрені, болю у спині, погіршення зору та зайвої ваги. Про це йдеться у результатах опитування Міжнародного кадрового портала HeadHunter Україна.
Оскільки умови праці позначаються не лише на здоров’ї, але й на продуктивності працівника на робочому місці, то в інтересах роботодавців створити умови для комфортного перебування в офісі. Тим не менш, за даними hh.ua, більше половини "білих комірців" відчувають погіршення самопочуття у зв'язку з умовами праці. П'ята частина вже мають з серйозні проблеми зі здоров'ям. Ще 19% не з чуток знають, що таке сезонне загострення хронічних захворювань. І лише троє зі ста відчули поліпшення самопочуття завдяки турботі компанії про своїх працівників.
Найчастіше на погіршення здоров'я "білих комірців" впливає малорухливий спосіб життя. 37% опитаних назвали цей фактор номером один. Приблизно третина опитаних поскаржилися на нервову роботу і напружену атмосферу в компанії. Кожен четвертий боїться застудитися через протяги або роботу кондиціонерів, а кожен п'ятий, навпаки, страждає від задухи в приміщенні. Заважають сконцентруватися на завданнях незручне робоче місце та сторонній шум. Тому не дивно, що 6 із 10 офісних співробітників мріють про особистий кабінет. А ось із незручним графіком роботи і застарілим обладнанням "білі комірці" практично змирилися. На це звертає увагу тільки 13% і 12% працівників відповідно.
Малорухлива та нервова робота визначає характер захворювань, які встигли «заробити» офісні працівники. У комплексі нездужання отримали назву "офісний синдром". Двоє з п'яти "білих комірців" нарікають на хронічну втому. Також до трійки головних проблем зі здоров'ям входять болі в спині та постійні стреси. Кожен третій працівник скаржиться на погіршення зору, головний біль і «розхитані» нерви. А для кожного п'ятого гіподинамія стала причиною проблем із зайвою вагою і травленням. Замикають десятку найпопулярніших "офісних" хвороб застуди від кондиціонера та складнощі з концентрацією уваги.
Дані отримано в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua навесні 2015 року. В опитуванні взяли участь 435 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад