Офісним працівникам не вистачає грошей до зарплати

Про це свідчать результати опитування, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.
За останні півроку розмір зарплати в гривні більш ніж половини офісних співробітників не змінився. Однак із урахуванням інфляції реальний дохід жителів України істотно знизився. Сьогодні понад третину «білих комірців» регулярно опиняються в ситуації, коли гроші на життя закінчуються до отримання наступної зарплати. Кожен четвертий відчуває фінансові труднощі як мінімум раз на три місяці. Ще 13% відчувають брак грошей приблизно раз на півроку, а кожен десятий – раз на рік. І тільки один із шести опитаних практично ніколи не стикається з безгрошів'ям.
Більшість «білих комірців» відзначають, що нестача грошей «до зарплати» – це відносно нова тенденція. Семеро з десяти зізналися, що їм стало складніше розподіляти фінанси в останні півроку-рік. Більше від інших на нестачу коштів скаржаться лінійні фахівці. Третина з них опинялися в ситуації дефіциту грошей і раніше. Топ-менеджери і керівники середньої ланки, навпаки, пов'язують погіршення матеріального становища саме з настанням кризи.
Найчастіше свої фінансові труднощі «білі комірці» пояснюють непередбаченими витратами, низьким рівнем доходу і систематичними затримками зарплати з боку роботодавця. Лише кожен п'ятий зізнався, що не вміє планувати власний бюджет і правильно розподіляти наявну готівку.
Велика частина зарплати українських офісних співробітників витрачається на їжу, погашення кредитів і на дітей. Близько третини опитаних кажуть, що гроші «розходяться» на все потроху. Кожен шостий зізнається в невгамовній пристрасті до покупок речей, внаслідок чого значна частина зарплати витрачається саме на одяг.
Дані отримані в результаті опитування, проведеного дослідницьким центром міжнародного кадрового порталу hh.ua у січні-березні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1 826 респондентів.

www.finance.bigmir.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад