Визначено фактори мотивації IT-фахівців

У дослідженні взяли участь 860 респондентів віком понад 19 років, з досвідом роботи в IT більше 1-го року. Що стосується найбільш важливих чинників вибору, тут, на жаль, нічого нового - заробітна плата є найголовнішим і найвагомішим чинником при виборі роботодавця. Вона більш ніж у півтора рази перевищує наступний фактор - особистісне та професійне зростання. І майже вдвічі - фактор стартапів і цікавих проектів. У наш складний час фахівці повною мірою оцінили важливість стабільності виплати заробітної плати.

Незважаючи на те, що соціальний пакет співробітники поставили на десяте місце за важливістю, майже чверть фахівців вважають його важливим фактором. Найбільш цінною складовою є можливість лікарняного або виплата лікарняних. Далі співробітників цікавлять спортивні програми та заохочення за роки роботи в компанії. Колись популярне медичне страхування тепер цікавить лише третину учасників і лише трохи випереджає фактор оплати харчування.

Підводячи підсумок дослідження rabota.ua, можна констатувати, що матеріальний фактор є основним для переважної більшості фахівців. Криза вплинула на мотивацію і вкоротила надії і очікування на цікаві проекти, кар'єрне зростання. Навіть на готовність працювати виключно на білу зарплату або штатним співробітником. Але одними грошима фахівців не купиш - популярними залишаються і гнучкий графік, і відносини в колективі, і навчання. Але - гроші вперед!

www.dengi.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад