Нагадування про роботу у вільний час негативно впливає на особисте життя

Це може негативно відбиватися на їх особистому житті, розповідає Psych Central.
Вчені з Університету Техасу протягом 7 днів спостерігали за 341 працюючою дорослою людиною. Дослідники з'ясували, які почуття відчували учасники, коли відкривали листи з приводу роботи поза офісом. Багато добровольці злилися, отримавши такого листа після закінчення робочого дня. У подібному випадку розмова з колегою часто носила негативне забарвлення або забирала у людини багато часу.
Дослідники розділили учасників на 2 підгрупи - сегменторів і інтеграторів. Сегментори прагнули розмежувати роботу й особисте життя. На них гірше впливали повідомлення про роботу, що приходили в неробочий час. Інтеграторам ж завжди хотілося бути в курсі того, що відбувається на роботі. Вони теж сердилися, отримуючи листи з приводу роботи у вільний час, але їхньому особистому життю це не заважало.
Фахівці рекомендують обговорювати деякі питання особисто, а не електронною поштою. До того ж, вони радять працівникам зважувати рішення про те, коли варто відправляти листи з приводу роботи, а коли ні, і що слід або не слід в них повідомляти. Між тим, люди, які одержували позитивні повідомлення про роботу у вільний час, відчували радість. Щоравда, вона була нетривалою.

www.meddaily.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад