Офісні працівники не вірять у кар'єрне зростання

Такими є дані опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Задоволеність співробітників своєю роботою залежить від того, чи відповідають їхні очікування реальним можливостям розвитку в компанії. Якщо на поточному робочому місці співробітник зміг реалізувати свої потреби, то ступінь задоволеності буде високою. Однак криза змусила багатьох переглянути свої вимоги до роботи в бік зниження запитів. У ситуації, коли працевлаштуватися стало складнішим, а шанси потрапити під чергову хвилю скорочень збільшуються, більшість схильні проявляти лояльність до свого роботодавця. Як показало опитування hh.ua, чисельність тих, для кого характерна стабільна задоволеність, суттєво збільшилася і тепер складає 32%. Для порівняння: рік тому лише кожен п'ятий з упевненістю міг сказати, що повністю задоволений своєю роботою.
А ось чисельність ентузіастів, які хоч і досягли початкових цілей, але прагнуть отримати від компанії більше благ, навпаки, знизилася. Якщо наприкінці 2013 року їх було 40%, то тепер тільки кожен третій офісний працівник демонструє зростаючу задоволеність, тобто націлений на розвиток кар'єри. Інші вважають за краще задовольнятися тим, що мають. Тобто - стабільністю.
В умовах економічного спаду і виживання бізнесу багато людей відсунули мрії про розвиток кар'єри на задній план. За результатами опитування hh.ua, знизилася чисельність тих, хто вірить у перспективи кар'єрного зростання. Тільки кожен десятий не втрачає оптимізм і впевнений, що зможе реалізувати свій потенціал в майбутньому. Роком раніше чисельність "оптимістів" було дещо вищою, і становила 17%. А ось 16% повністю розчаровані у виборі місця роботи. Вони не досягли жодної зі своїх цілей і вважають, що навряд чи коли-небудь зможуть це зробити. Ще 10% висловили "псевдозадоволеність", а по суті - повну незадоволеність своєю роботою. Вони не змогли реалізувати свій потенціал, однак змирилися зі сформованою ситуацією і не мають наміру щось змінювати.
Для 17% "білих комірців" їхнє робоче місце асоціюється з тугою і відсутністю перспектив. Але тільки 5% опитаних готові перейти від слів до справи і звільнитися за першої ліпшої можливості. Менше половини оцінюють свого роботодавця як нічим не примітну компанію - не краще і не гірше за інших. Третина офісних співробітників люблять свою роботу, а компанію і колег вважають кращими.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2015 року. В опитуванні взяли участь 577 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад