Парадокси кризи: роботодавці шукають банкірів і страховиків

Економічні та політичні потрясіння (зміни курсу гривні до основних валют, продовження АТО, зміна уряду) не призвели до обвалу, і ринок праці продовжує зберігати умовну стабільність. Також практично не змінилася, порівняно з жовтнем, кількість нових резюме, розміщених на сайті hh.ua.
Найбільшу потребу у фахівцях у листопаді відчували роботодавці в банківській і страховій сфері, у сфері недержавних комерційний організацій, дозвілля і спорту, закупівель та інформаційних технологій. Саме в цих категоріях спостерігається найвища динаміка появи нових пропозицій про роботу (+ 10-15%). Найменш активно в листопаді шукали фахівців будівельної галузі, керівників вищої ланки, робочий персонал і фахівців у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу. А от за кількістю нових резюме в листопаді лідирують банківська, страхова, виробнича профсфера і галузь закупівель.
Найбільш активно, порівняно з жовтнем, роботодавці розміщували вакансії в Закарпатській, Рівненській, Чернівецькій та Херсонській областях. Виключаючи зону АТО, найменш активно публікували пропозиції про роботу в Дніпропетровську, Івано-Франківську, Запоріжжі та Львові. Що ж стосується Донецької та Луганської областей, то тут, як і раніше, спостерігається падіння ринку - кількість вакансій зменшується з кожним місяцем не менш ніж на третину порівняно з попереднім. З початку року кількість вакансій у цих областях скоротилася в 4-5 разів. У більш благополучних регіонах, які входять до ТОП за кількістю вакансій, а саме: у Києві, Одесі та Харкові - нових пропозицій було в середньому на 8-10% менше, ніж у попередньому місяці. Максимальну активність у листопаді показали шукачі з Хмельницької, Рівненської, Волинської та Чернівецької області. Найменш активними були закарпатські, львівські, харківські і запорізькі фахівці.
В останньому місяці осені особливих змін у рівні пропонованих зарплат у Києві не спостерігається. В цілому стандартно виглядає і ТОП-10, і ТОП-100 найбільш високих зарплат як у столиці, так і в регіонах. Максимальні зарплати традиційно у програмістів і керівних працівників.
Дещо по-іншому виглядає регіональний ТОП-10. По-перше, особливістю цієї добірки вакансій є вакансія парамедика для роботи з місією ОБСЄ в зоні АТО. По-друге, в порівнянні зі столицею в регіонах пропонують менше вакансій програмістам, проте більше пропозицій для керівників та фахівців з продажу. Також вперше за тривалий період часу в ТОП-100 в рівних кількостях потрапляють вакансії як від національних, так і від регіональних роботодавців.
Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в листопаді 2014 року.

www.domik.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад