Думки, які заважають знайти своє покликання

Звичайно, ви не одні такі. І часто ми самі гальмуємо себе на цьому шляху.
У багатьох випадках перешкоди – всередині вас. Це те, у що ви вирішили повірити. Ось 8 зрадницьких думок, які вам, можливо, знайомі і не дають рухатися до мети.
1. «Я не знаю, з чого почати»
Це не заважає вам почати. Якщо ви відчуваєте натхнення і намір зробити щось, ви завжди можете зробити наступний крок. Єдине, що вас утримує – це ваша переконаність у чомусь. Ви можете довго знаходити виправдання не починати щось. Ви можете боятися, і цей страх ніколи нікуди не дінеться, він завжди буде поруч. Просто зосередьтеся на тому, щоб почати, і відкиньте всі інші думки.
2. «У мене дуже багато інтересів»
Більшість людей має декілька захоплень, масу ідей та інтересів. Проблема в самій думці, що ви повинні обрати щось одне і правильне. Або навіть у думці, що ви в змозі зробити такий вибір. Ваше завдання – не в тому, щоб передбачити майбутнє або гарантувати, що все буде добре. Ваше завдання – протестувати привабливу ідею і подивитися, що вийде. Дивіться на себе як на експериментатора.
3. «Я не годжуся для цього»
Цією думкою ви вмовляєте себе. Але думка – не факт. Якщо ви думаєте, що ще не готові, це не об'єктивна оцінка, а лише ваше відчуття. Це ж стосується і думок про те, що вам нема чого запропонувати світові. Не це важливо – а те, що вас приваблює. Якщо вас тягне писати – пишіть. Якщо малювати – малюйте. Ви не фахівець світового рівня, але це й є привід почати. Як ви навчитеся, якщо не почнете?
4. «Що подумають люди?»
Якщо вас хвилює, що подумають інші, значить, ви вірите, що ваші відчуття і взагалі хід вашого життя повинні бути націлені на те, щоб радувати інших людей. Але чим більше ви слідуватимете за покликом серця, чим більше будете впевненими в собі, тим більше люди будуть поважати те, що ви робите. У решті-решт робити людей щасливими – не ваш обов'язок. Наше щастя визначається не обставинами, а нашими думками. І це не означає, що думки обов'язково жорстко контролювати. Просто ставтеся до них не так серйозно.
5. «А якщо я виберу щось не те?»
Вибрали неправильно? Ну й що? Може, саме це і повинно статися з вами на шляху туди, де ви повинні в підсумку опинитися. Починаєте помічати, як багато у вас хибних установок? Це нормально. Ми хочемо контролювати весь процес, хоча насправді ми мало що контролюємо. Життя тече, як річка. Ми не управляємо її рухом, а лише відчуваємо його, катаємося на ній. Ваш досвід визначається вашим мисленням. Немає потреби контролювати свої думки – просто стежте за тим, як виникає ваше уявлення про світ.
6. «А якщо все це даремно?»
А якщо ви даремно витратите час, слідуючи своїй пристрасті? Неможливо. Адже в решті-решт ви хочете бути щасливими, так? А коли ви робите те, що любите, і слідуєте своїй інтуїції, ви відчуваєте радість, умиротворення, спокій. Хіба це може бути порожньою тратою часу? Ви марнуєте час лише тоді, коли вперто обмірковуєте думку, що даремно витрачаєте час. Вірячи в це, ви утримуєте себе від дослідження миру.
7. «Знайти покликання повинно бути легко»
Легко повірити, що нам має бути гарантоване життя без проблем, але так не буває. У житті буває і гаряче, і холодне, і чорне, і біле. Можна влаштувати з цього приводу філософську дискусію. Але головне – ви постійно розвиватися і змінюєтеся. Тому іноді у вас будуть труднощі. Життя буде складним. Іноді навіть болючим. І це не проблема. Проблема – думати, що має бути інакше. Знайти покликання буває нелегко, хоча не обов'язково це має бути й важко. А важко буде, якщо ви будете намагатися заздалегідь все зрозуміти або контролювати процес. Але буде легше, якщо ви не будете вставати на шляху у себе і дозволите своїй внутрішній мудрості вести вас. Зовсім не потрібно знати, яке ваше покликання, щоб слідувати своєму чуттю, своїм інтересам і своїй мудрості. І ще діяти поступово, крок за кроком.
8. «У мене немає часу»
Пошук покликання зовсім не вимагає звільнятися з роботи, розлучатися з сім'єю або робити щось ще радикальне. Це просто ще одна ваша ідея про те, як все «має бути». А насправді навіть якщо у вас є всього 5 вільних хвилин на день, ви можете витратити їх на пошук своєї справжньої пристрасті. Час – не питання. Вірніше, це питання штучно придумане.
Як жити своїм покликанням
Насправді ми всі вже знаємо, куди треба рухатися, що робити, у чому наша пристрасть. Ми просто ускладнюємо собі шлях, намагаючись заздалегідь все зрозуміти. А це неможливо. Спроби зрозуміти заважають зрозуміти. Ми самі все ускладнюємо.
Сьогодні – протягом дня – постарайтеся помітити ті припущення і думки, що не дають вам зайнятися улюбленою справою і реалізувати свої інтереси. Не хвилюйтеся щодо контролю. Просто постарайтеся відчути, що відбувається. І насолоджуйтеся. Робіть, що можете, спираючись на те, що у вас є. Цього достатньо.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад