Більше половини українців вважають диплом формальністю і способом самоствердитися

Більшість респондентів (40%) наявність диплома про вищу освіту назвали лише способом самоствердитися, своєрідною деталлю успішного іміджу. Для 16% учасників опитування його наявність дозволила здобути високооплачувану роботу, такій же кількості респондентів вища освіта дозволила побудувати успішну кар'єру. 22% опитаних назвали диплом всього лише формальністю, однак необхідною сучасній людині. Але при цьому лише 1% опитаних зовсім відмовився б від отримання вищої освіти.
Примітно, що 48% респондентів за можливості обрали б іншу професію й інший ВНЗ, на відміну від тих, із якими вже пов'язали свою долю. 35% опитаних повторили би свій вибір. 12% опитаних воліли б навчатися в іншому ВНЗ, але здобували би ту саму професію.
Якби можна було заново отримати вищу освіту, 14% респондентів обрали б роботу в сфері IT-програмування, а 12% – у сфері медицини та фармацевтики. Юридична освіта була б цікавою кожному десятому учаснику опитування, промисловість і виробництво – 6% опитаних, банківські послуги – 5%.
У рекламній сфері здобути освіту вважали б корисним також 5% опитаних. Серед інших варіантів відповіді вказувався ресторанний і туристичний бізнес, бухгалтерія, економіка, фінансова галузь, спорт і навіть військова справа, журналістика, мистецтво та хореографія.
Стаціонарну форму навчання, класичне уявлення про отримання вищої освіти, воліли б обрати 66% опитаних. Цікаво, що 19% опитаних хотіли б навчатися очно, але у вечірній час, а 15% опитаних і зовсім бачать сенс у заочному навчанні.
Дослідження проведене порталом rabota.ua. Вибірка склала 616 респондентів з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua

www.finance.bigmir.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад