Ефективність роботи після відпустки підвищується у кожного третього українця

У той же час кожен другий не помітив такого благотворного впливу. 36% респондентів заявили: відпустка жодним чином не вплинула на їх продуктивність, а 16% помітили, що працювати після відпочинку важче, виникають проблеми з концентрацією уваги. Найбільш позитивний вплив відпустка має на людей середнього віку: саме серед цієї групи найбільший відсоток тих, у кого суттєво збільшується продуктивність роботи (39%).
Однак навіть якщо відпустка вдалася, і на роботу повертаються як на свято, все ж з ходу включитися в роботу вдається тільки 13% респондентів. Для більшості просто необхідний невеликий адаптаційний період (про це сказали 36% опитаних). Для третини респондентів труднощі адаптації залежать від того, яким була відпустка і якою є ситуація на роботі. А ось для 16% респондентів повернення на робоче місце - справжнє випробування.
Жінкам, як правило, важче включиться в роботу, ніж чоловікам. Так, про те, що вони відчувають труднощі після відпустки, сказали 18% жінок і лише 13% чоловіків, а ось легко включитися в робочий процес вдається, навпаки, 18% чоловіків і лише 11% жінок.
Найкраще адаптуватися на роботі допомагає, з одного боку, полегшений графік і помірні навантаження, а з іншого - нові та цікаві завдання. Також може бути корисно поспілкуватися зі співробітниками, дізнатися свіжі новини, подумати про майбутню зарплату, та й просто почати працювати. А ось розмова з керівництвом або повне робоче завантаження допоможуть дуже небагатьом.

www.hh.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад