Як впливає на людину робота, яка не приносить їй задоволення

Але що, якщо робота, на якій ви працюєте, не приносить вам задоволення?
На це питання дали відповідь австралійські вчені з Національного університету, які запевняють, що якщо робота не приносить задоволення, то краще її кинути. Так ваша психіка буде цілішою і міцнішою.
Справа в тому, що австралійські вчені впродовж чотирьох років проводили експеримент, намагаючись з'ясувати, як впливає на психіку робота, яка не подобається, чи її відсутність. Під час експерименту було опитано понад 7 тисяч австралійців. За весь цей час дослідники зустрічалися з учасниками та розмовляли на тему їхньої трудової діяльності, ставлення до роботи тощо. Учасники експерименту неодноразово знаходили і втрачали роботу і отримували різну заробітну плату.
Учення з'ясували, що на багато гірше для психіки мати роботу, яка не приносить задоволення, ніж зовсім її не мати. Прийнято вважати, що відсутність роботи призводить до психічних розладів і депресій. Але, ані висока зарплата, ані престижність і стабільність роботи не здатні позитивно впливати на психіку людини, якщо вона не приносить радості і морального задоволення. Навпаки така робота здатна привести до важких психічних розладів.
Тому, якщо ви давно замислюєтеся про зміну роботи, а все не наважуєтеся, то, як кажуть, «зелене світло». Просто подумайте, що можливо, робота вашої мрії вас десь чекає, а ви чомусь так затримуєтеся. Адже робота - це частина нашого життя, а значить, хороша робота зробить вас щасливішими.

www.med2live.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад