Конкуренція на ринку праці продовжує рости

Про це свідчать дані кадрового порталу HeadHunter Україна.
У серпні показник hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) становив 5,5. У липні значення цього показника було 4,9, а в червні - 5,3. Експерт Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Ольга Кухарук так коментує цю ситуацію: "Незважаючи на значну кількість вимушених переселенців, конкуренція серед офісних працівників у великих містах практично не змінилася і перебуває на середньорічному рівні, значних коливань цього показника не помічено.
Є кілька причин такого стану речей, головна - переселенці в більшості є представниками робочих спеціальностей або бюджетної сфери, а значить, частіше використовують для пошуку роботи не-онлайнові канали (друковані видання, особисті контакти, допомога волонтерів тощо). Крім того, кількість переселенців в масштабах великих міст (Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Львів) поки не можна назвати статистично значущою для ситуації на ринку праці".
Рейтинг профсфер з найвищою і найнижчою конкуренцією майже не змінений. Як і в липні, найскладніше буде знайти роботу молодим спеціалістам, юристам, фінансистам. Однак профсфера "Закупівлі" в серпні витіснила з ТОП-5 профсферу "Некомерційні організації".
Також практично не змінився список тих, кому роботу знайти легше за інших. Медицина, страхування, робочий персонал, фахівці з продажів та програмісти - фахівці цих галузей можуть розраховувати на найлегший пошук роботи.
Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в серпні 2014 року.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад