9 дивних професій, яким навчають в університеті

Деякі вважають, що важливо вибрати спеціальність, яка після закінчення вищого навчального закладу буде затребувана на ринку праці. А для тих, хто хоче бути оригінальним - єдиним у своєму роді фахівцем - портал fullpicture.ru пропонує ознайомитися зі списком 9 найбільш неординарних спеціальностей в університетах світу.
Інженер парку розваг.
Цю дуже вузьку спеціальність можна отримати в Університеті Каліфорнії (California State University). Майбутні інженери вивчають тут основи проектування і будівництва різних атракціонів: каруселей, американських гірок і «чортових коліс». Навчання за семестр - 1892 долара.
Спеціаліст із прийняття рішень.
Ця спеціальність в Indiana University зовсім не для тих, у кого є проблеми з прийняттям рішень. Йдеться про фахівців, які допомагатимуть підприємцям і топ-менеджерам приймати важливі бізнес-рішення, використовуючи математичні моделі прогнозування розвитку ситуації та інші аналітичні методи, розроблені на основі науково-дослідних даних.
Аукціоніст.
Для того щоб стати аукціоністом - людиною, яка проводить аукціони - необхідні відповідні знання. Здобути освіту за спеціальністю аукціоніст можна в Harrisburg Area City College. Студентів там навчать як обирати предмети для аукціонів, як їх оцінювати і, звичайно ж, як проводити аукціони. Чи є там спеціальні заняття як користуватися молотком? Нам, на жаль, це не відомо.
Спеціаліст із стадіонних трав'яних покривів.
Це одна з тих спеціальностей, про існування якої більшість людей навіть не підозрює, а, можливо, і ніколи не дізнається. Проте отримати освіту за цією спеціальністю можна в Університеті штату Пенсільванія (Penn State University). Студенти навчаються там, серед іншого, основам вирощування та догляду за трав'яними газонами на стадіонах, а також вивчають зовсім нелегкі науки, такі як біологія, хімія і метеорологія.
Домогосподарка.
Liberty University - найбільший християнський університет в світі - пропонує своїм студентам отримати диплом бакалавра з домоведення. Тобто по закінченні університету випускники стають дипломованими домогосподарками і домогосподарями. ВНЗ, розташований в штаті Вірджинія, обіцяє навчити своїх студентів «цінностям, знанням і навичкам, необхідним для зміцнення сучасної сім'ї». У заняття зі спеціальності включені такі предмети, як «баланс між роботою і сімейним життям, домашні фінанси і дієтологія». Рік навчання за цією спеціальністю коштує 20 300 доларів США.
«Бітлознавець».
Британський університет «Hope» в Ліверпулі пропонує своїм студентам навчання за спеціальністю «The Beatles, поп-музика і суспільство». Випускники цієї спеціальності стануть дипломованими «бітлознавцями», а також фахівцями в області впливу популярної музики на суспільство за останні 50 років. Вартість навчання за семестр становить 4800 британських фунтів.
Спеціаліст по упаковці.
Університет штату Мічиган (Michigan State University) пропонує своїм студентам стати бакалавром, магістром або навіть доктором наук в області упаковки. Студенти цієї спеціальності будуть вивчати не тільки сучасні пакувальні технології, але і працювати над поліпшенням їх функціональності та екологічності. У цієї професії, здається, є майбутнє.
Спеціаліст з вирощування конопель (марихуани).
Навчання за цією спеціальністю можна пройти в сонячній Каліфорнії, і в цьому немає нічого дивного, оскільки саме цей штат першим легалізував застосування марихуани в медичних цілях. Тому в даний час вирощування марихуани стало дуже прибутковим бізнесом. За оцінками експертів, тільки цього року обсяг легального продажу марихуани може досягти 3 мільярдів доларів. Хочеться відзначити, що у засновників ВНЗ, в якому можна отримати освіту за цією спеціальністю, дуже гарне почуття гумору: вони назвали його Oaksterdam University (від назви міста, в якому він знаходиться - Oakland і Амстердама - відомого всім своїми кофешопами, де можна вільно покурити травку). Вартість навчання за семестр - це 800 доларів США.
Менеджер іподрому.
Ця спеціальність підійде любителям коней і скачок. А отримати освіту пропонує Університет Арізони (University of Arizona). За словами декана цього факультету, 80 відсотків випускників. які отримали диплом менеджера іподрому відразу ж після закінчення університету знаходять роботу в своїй галузі.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад