Кожен восьмий роботодавець буде виходити з кризи, скорочуючи персонал

Як показало дослідження, проведене кадровим порталом hh.ua, найпопулярнішими кроками з подолання кризи є оптимізація витрат компанії (26%), а також активний пошук нових можливостей для бізнесу та нових проектів (21%). А ось непопулярні заходи - скорочення персоналу (12%), скорочення зарплат (6%) або частини бізнесу (5%) - українські роботодавці включають в антикризовий план рідше.
При цьому експерти порталу зазначають: для малих компаній більш характерні перші пункти, а великі роботодавці значно частіше готові скорочувати зарплати або звільняти співробітників.
Як розповіла "Комсомольській правді в Україні" психолог Марина Деркач, в цьому немає нічого дивного. По-перше, в невеликих компаніях нерідко складається майже сімейна обстановка, і приймати радикальні рішення стає непросто. А ось у великій компанії людина, яка приймає рішення про звільнення, часто навіть не знайома з потенційними кандидатами "на виліт", тому психологічно такі рішення даються легше.
По-друге, в маленькій фірмі кожен співробітник як у приказці: "і швець, і жнець, і на дуді грець". А у великих компаніях виконання одних і тих же функцій може дублюватися в різних підрозділах, так що можливості для оптимізації, чи для скорочень, тут набагато ширше.

www.kp.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад