Нудна робота підриває психічне здоров'я

Нудна робота так само шкідлива для психічного здоров'я, як і надмірно активна. Нецікава, нудна робота, що не приносить задоволення, змушує людей відчувати себе, як у пастці, виробляє у них цинічне ставлення до своїх обов'язків і почуття провини у зв'язку з суперечностями та бажанням щось змінити у своєму житті.
Найчастіше нудьгують на роботі адміністратори та працівники сфери обслуговування. Також, чоловіки страждають від нудних обов'язків більше, ніж жінки, можливо, у зв'язку з тим, що від чоловіків традиційно очікується професійний розвиток. Чим довше людина працює на одному місці, тим вище шанси того, що вона смертельно втомлюється від своїх обов'язків. Пасивна стратегія, яка допомагає в такій ситуації впоратися з нагромадженням невдоволенням, пояснює, чому найдосвідченіші колеги часом працюють менш ефективно, ніж новачки.
Єдине, що рятує людей від нудних і одноманітних обов'язків на роботі - це сім'я. «Сім'я, партнери чи діти виступають в якості рятівного ковтка повітря, оскільки, відпрацювавши, людина може відвернутися від своїх робочих проблем і зосередитися на чомусь іншому», - пояснюють дослідники.

www.zdravoe.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад