Протягом найближчих п'яти років в IT-сфері планують створити понад 30 тис. нових робочих місць

Крім цього, Україна посідає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих IT - фахівців з США, Індії та Росії.
"При цьому існуюча система підготовки кадрів для індустрії ІКТ не відповідає вимогам ринку праці. У середньому за рік виші України випускають близько 20 тис. фахівців за напрямом IT, з яких лише третина володіють знаннями та навичками, необхідними для роботи в компаніях індустрії.
Прогноз потреб ринку праці у фахівцях свідчить, що потреба в IT-фахівцях буде зростати і надалі, оскільки темпи зростання ринку програмного забезпечення очікуються на рівні 17% на рік. Таким чином, у найближчі п'ять років в IT-сфері буде створено понад 30 тис. нових робочих місць", - йдеться у звіті.
Нагадаємо, за оцінками Світового банку, до 2015 року Україна може зайняти шосте місце в світі за обсягом IT-експорту.
"IT - є галуззю, в якій Україна може конкурувати з провідними країнами світу. У 2013 році наша держава поліпшила свій показник у рейтингу розвитку інформаційних і комунікаційних технологій Міжнародного Союзу Електрозв'язку ООН і піднялася на 68 місце. За оцінками Світового банку, до 2015 року Україна може зайняти шосте місце в світі за обсягом IT-експорту. Через кілька років IT-експорт буде одним з ключових джерел надходження коштів до бюджету України", - зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

www.minfin.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад