Щасливі співробітники працюють краще нещасних

Однак відомо, що до 10 років доживають лише 30% стартапів, при цьому менше 10% з них демонструють зростання, і менш ніж в 3% випадків це зростання характеризується, як стабільне. Щоб бути підприємцем, одного бажання залишити офіс або підприємство і працювати на себе недостатньо. Для організації своєї справи потрібно багато різнопланових талантів, достатня воля, вміння концентруватися на досягненні мети, певний набір особистих і професійних якостей, які є не у всіх людей.
Багатьом простіше працювати на когось, і такі люди будуть затребувані завжди. Однак цим співробітникам зовсім не обов'язково відмовлятися від своїх цінностей і бажань і ставати «офісним планктоном».
Компанії переглядають свої підходи до управління персоналом. Раніше вважалося, що люди не можуть самі собою керувати, їм обов'язково потрібен лідер, а домогтися еффектівної роботи можна, тільки справляючи на працівників певний тиск. Але цей підхід поступово йде в минуле. Замість того, щоб управляти чиєюсь ефективністю, лідери прагнуть створити умови, в яких співробітники будуть працювати ефективно.
Компанії, в яких щохвилини фіксується присутність на робочому місці, перевіряється вміст робочих столів, встановлюються програми, що блокують доступ до соціальних мереж, в підсумку домагаються контролю, але не підвищення ефективності роботи. Кращих результатів досягають працівники, які самі ставлять собі цілі та досягають їх.
Згідно з «теорією трьох потреб» американського вченого Девіда МакКлелланда, людина потребує досягнень, влади та єднання. Радість від попередніх досягнень є мотивацією для нових звершень.
Тотальний контроль і приниження не мотивують людей. Все просто: щасливі співробітники працюють краще нещасних.
Важливо і те, що рядові працівники ближче знаходяться до реалій ринку і до споживачів. Їх думка може бути корисною і має бути почута, а домогтися участі співробітників у розвитку бізнесу можна, тільки переставши чинити на них тиск.

www.companion.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад