Жінки сильніші за чоловіків у фотографії та фінансовому менеджменті

Жінки сильніші за чоловіків у фотографії та фінансовому менеджменті

Опубліковано підсумки масштабного дослідження, присвяченого гендерним стереотипам у різних сферах професійної діяльності. Як зазначають експерти Superjob, у більшості випадків думка респондентів збіглася з реальною ситуацією на ринку праці. Однак є й виключення.
Наприклад, суто жіночими назвали професії бухгалтера (58% респондентів), інспектора відділу кадрів (51%), секретаря-діловода (75%), фармацевта (53%) і оператора call-центра (62%). Статистика щодо шукачів ці дані не лише підтверджує, але й значно перевершує. Зокрема, посаду секретаря тільки в одній з 100 компаній займає представник сильної статі.
Є й «суто чоловічі» види діяльності. Це такі професії, як програміст (79% опитаних), біржовий торговець (55%), проектувальник (63%), інженер з охорони праці та техніки безпеки (51%).
У той же час, як показує досвід, реальність найчастіше ламає багаторічні стереотипи. Так, наприклад, всупереч сформованим уявленням, жінки випереджають чоловіків у ветеринарії та медицині, у фінансовому менеджменті, журналістиці, конструюванні одягу, юриспруденції та фотографії, а також у маркетингу й у менеджменті зовнішньоекономічної діяльності. При цьому більшість респондентів пов'язали ці професії з працівником-чоловіком.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад