Реєстарцію на ЗНО можна буде пройти on-line

Реєстарцію на ЗНО можна буде пройти  on-line

Процедуру реєстрації для участі в зовнішньому незалежному тестуванні можна буде пройти on-line. Вона розпочнеться о 9 ранку 1 січня 2011 року. Про це 7 грудня заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Для тих, хто не хоче реєструватися через Інтернет, у регіональних центрах з 3 січня будуть працювати стаціонарні пункти реєстрації. Закінчиться реєстрація 28 лютого. Також абітурієнти зможуть пройти пробне тестування, реєстрація на яке закінчиться 10 грудня.

Для реєстрації on-line абітурієнтові необхідно скачати з сайтів Українського центру оцінювання якості освіти (або його регіональних підрозділів) спеціальну програму, що допоможе сформувати необхідний пакет документів. Надіслати документи потрібно буде поштою до регіонального центру.

Разом з тим зміни торкнуться часу проведення тестування та переліку запропонованих предметів. Так, в 2011 році ЗНО заплановано на 2-24 червня, результати абітурієнти одержать до 5 липня.

Обов'язковими для тестування буде українська мова та література, серед інших предметів - математика, історія України, фізика, хімія, географія, біологія, англійська, німецька, французька, іспанська мови та вперше російська мова.

Абітурієнт зможе зареєструватися для проходження тесту з 5 предметів. Щоправда, перелік цих предметів зможе змінювати на свій розсуд необмежену кількість разів.

Крім того, внесені зміни в специфікацію тестів з деяких предметів. Так, у тестах з історії України, біології та географії вперше будуть використовуватися завдання, що передбачають коротку відповідь множинного вибору. Ознайомитися з такою формою завдань вже зараз можна на сайті центра. Крім того, такі завдання будуть запропоновані під час пробного тестування, реєстрація на яке закінчується 10 грудня.

Зазначимо, що час на виконання тесту з історії України та географії буде збільшений з 120 до 150 хвилин, а в тестах з іноземних мов кількість завдань скоротиться з 51 до 46.

Тестування проводиться за гроші держбюджету, тому для абітурієнтів тестування буде безкоштовним.

Джерело: http://comments.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад