Українські мігранти створюють конкуренцію на ринку праці Росії

Найбільшу кількість мігрнатів в Російській Федерації складають громадяни України. Про це заявив голова парламенту РФ Володимир Путін на зустрічі з директором Федеральної міграційної служби РФ Костянтином Ромодановським. Як повідомляє Ліга з посиланням на офіційний сайт парламенту РФ, в ході зустрічі Путін відмітив, що на другому місці по цьому показнику опинився Узбекистан. На третьому місці - Казахстан. При цьому він уточнив, що з України в РФ працює 2,8 млн чоловік, 1,5 млн - із Узбекистану та 1,4 млн - із Казахстану.

"Трудові мігранти в умовах економічної кризи, боротьба з якою ще продовжується, не повинні створювати непотрібну конкуренцію на ринку праці РФ нашим громадянам", - зауважив голова парламенту. Разом з тим, Путін пояснив, що "Росії, так само, як і іншим країнам європейського континенту, необхідно прямувати до того, щоб залучати мігрантів в ті сфери, і такої якості мігрнатів, які необхідні для економіки, в першу чергу".

Раніше президент Росії Дмитро Мєдвєдєв доручив парламенту підготувати законопроект про введення спрощеного міграційного режиму для іноземних робітників. Мова йде про трудових мігрантів, зайнятих в інвестиційній, научних та високотехнологічних проектах на території Росії.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад