Як бути більш продуктивним по понеділках

 

Понеділок настає одразу після двох вихідних, тому навіть, якщо уїк-енд пройшов досить тихо та чемно й не містив у програмі відпочинку нічних гулянок та зловживань, він у більшості випадків позиціонується найменш продуктивним днем тижня.

Погодьтеся, незважаючи на те, у чому полягає ваша робота, скоріше за все, по понеділках вам буває дуже непросто. Довгоочікувані вихідні вже минули, й організм, що швидко встиг розслабитися та зійти зі звичних рейок буденного графіку, просто відмовляється працювати «на повну». Починаючи від самого підйому з ранку та протягом дня, більшість працівників, у кращому випадку, щиро намагаються «пережити» початок тижня, налаштовуючись на довгий строк очікування наступного п’ятничного вечора.

Проте понеділок може стати початком прекрасного робочого тижня. Все, що для цього потрібно, – правильний робочий старт, який підстьобне та налаштує продуктивність працюючого на весь наступний робочий тиждень. Для того, щоб це запрацювало, зверніть увагу на низку необхідних речей, про які треба не забувати.

Повноцінний сон

Щоб в понеділок зробити перші та вдалі кроки до максимальної продуктивності, дуже важливо встигнути добре відпочити. Намагайтеся спати повноцінно, у тому числі, й у вихідні дні. Навіть якщо вихідні видалися бурхливими днями, саме в неділю ви маєте використати на сон як мінімум дев'ять годин. Це повністю змінює увесь ваш день, а особливо – найважливіший ранок. Ви добре відпочинете та на підйомі зустрінете початок робочого тижня.

Майте план

Багато тих, хто навіть добре виспався, не мають ані найменшої уяви, що робити в понеділок. Більшість починають «доробляти» все, що було залишене з п’ятниці чи з'ясовувати об’єм роботи, яку їм доведеться виконувати протягом усього тижня, псуючи перший робочий день. Вірний спосіб підвищити свою продуктивність по понеділках – заздалегідь розпланувати, якщо не весь робочий тиждень, то принаймні створити собі конкретний графік на понеділок ще на вихідних. Це можна робити як у п’ятницю, так й на вихідних, щоб не втрачати цінний час на початку тижня.

Шукайте мотивацію

Відчуття того, що вам не вистачає мотивації, щоб взятися за роботу є нормальним станом для людини, що відпочивала. Принаймні, якщо немає інших причин для цього. Якщо сумніваєтесь – знайдіть такі причини, а потім спробуйте знайти рішення. У будь-якому разі краще шукати не самі причини, а мотивацію, розуміючи ту користь, що ви отримаєте для власної роботи, якщо зараз не будете нехтувати необхідністю «підтягнути рукава» та почати працювати.

Табу на роботу у вихідні

Якщо ви не встигли відпочити за вихідні – жодна мотивація не зможе надати вам потрібної енергії для плідної праці. Одна з головних причин того, чому ви не встигаєте «відновитися» протягом вихідних днів, полягає у тому, що ви не змогли повністю відключитися від думок про роботу або, ще найгірше, допрацьовували протягом уїк-енду. Навіть читання електронної пошти та інші справи, які стосуються чи асоціюються із роботою, швидко нівелюють атмосферу відпочинку, що мала бути у ваш законний вихідний. Зрозумівши це та навчившись відключатися від роботи на 100%, людина буде легше відновлюватися та знаходити необхідну мотивацію у понеділок.

Одяг лише «робочий»

Великі корпорації та авторитетні компанії завжди вимагають від співробітників вдягатися офіційно, використовуючи діловий стиль одягу. Вже давно психологи довели здатність людини змінювати своє ставлення до подій та відношення до обов’язків, у залежності від того, як вони одягнені. Цей простий, але досить ефективний спосіб «вмикання» на роботу та мотивування себе, часто залишають без уваги, й дарма. Хист до роботи по понеділках одразу знайдеться, якщо заздалегідь підготувати необхідний одяг. Такий одяг має бути діловим, але зручним, при цьому він не повинен відволікати вас зайвими елементами та аксесуарами.

Понеділок є найбільш важким днем тижня. Секрет вирішення цієї проблеми у розумінні того факту, що таке ставлення – не більш ніж людська інтерпретація. Якби вам з ранку у понеділок одразу дали грошей, скоріше за все, ви одразу знайшли в собі щось, щоб наполегливо попрацювати. Тож скористайтеся цими порадами та здивуйтеся від того, наскільки легким може стати кожен початок вашого робочого тижня.

https://jobs.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад