Про що говорити на співбесіді, щоб отримати роботу

 

Якщо керівник не є вашим кровним родичем або супутником життя, то співбесіди на шляху до нового робочого місця не уникнути. Для деяких цей етап нагадує чергову бесіду «про себе» в жанрі «сповідь». Для інших можна порівняти з допитом у слідчого. Спільне в усіх категорій одне: рідкісний птах вміє представити себе грамотно. Як правильно підготуватися до розмови про роботу, щоб її отримати?

Правило №1

Приберіть зайве хвилювання і страх. Повірте, керівник не менше вашого хоче, щоб ви пройшли співбесіду успішно, і він, нарешті, зміг знайти адекватного та розумного співробітника, щоб більше не забирати у себе час на ці «кастинги».

Правило №2

Будь-яка надмірність невиправдана. Неконкретні багатослівні розповіді про себе, так само як і скупе «так/ні», викличуть неприязнь і підозру у співрозмовника.

Правило №3

Не розказуйте про своє життя, розкажіть про корисну для роботодавця інформацію. У цю категорію входять:

а) досягнення в освіті;

б) професійні успіхи;

в) набуті навички;

г) вибір компанії і мету в кар'єрі.

Правило №4

Не переказуйте резюме та не відволікайтеся. Участь в рок-гурті не сильно зацікавить роботодавця, який шукає співробітника з навичками програмування. Набагато продуктивніше також згадати курси, які підвищили вашу класифікацію. Не перераховуйте всі конференції, які відвідали. Цей час витратьте на вміння, отримані на минулій роботі.

Правило №5

Підготуйте дві короткі пропозиції про свою мотивацію в роботі. Чого ви хочете досягти? На це запитання від роботодавця не варто відповідати «вийти заміж», «побудувати будинок», «заробити багато грошей».

Правило №6

Не брешіть. Ваша некомпетентність виявиться потім проявиться на робочому місці.

Правило №7

Не пліткуйте та нікого не звинувачуйте. Це нівелює вашу репутацію професіонала.

staff-capital.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад