Анастасія Михайлюк: Працевлаштування за 299 доларів на старті

Анастасія Михайлюк: Працевлаштування за 299 доларів на старті

Отже, ви починаєте шукати роботу. Неважливо, користуєтесь ви інтернетом чи газетою для пошуку роботу, неодмінно натрапите на оголошення з текстом приблизно такого характеру: «Без досвіду роботи. Високооплачувана посада. Офіційне працевлаштування. Навчаємо.Реєстрація – 40 (50 та ін.суми) грн.». Зазвичай в таких оголошеннях пропонують роботу менеджерів, продавців-консультантів, промоутерів. 

Я обрала оголошення з вакансією продавець-консультант в компанію МТС. Викликала довіру компанія. Домовиласяпо телефону про зустріч. Того ж дня поїхала. Зустріла мене секретарка, дала заповнити анкету і сказала,що якщо я пройшла відбір, то мені зателефонують. Варто зазначити, що коли я заповнювала анкету була ще тільки одна людина, яка претендувала на цю посаду. Мені зателефонували, поздоровили и сказали, що я пройшла відбір і маю бути завтра, о дев’ятій годині, вже для відпрацювання повного робочого дня. Яким же був мій подив, коли я зайшла до кімнати де заповнювала анкету і побачила людей 20. Не менше. До кабінету директора запрошували по двоє. Дійшла і моя черга з дівчиною на ім’я Галина. В кабінеті нас ще раз поздоровили і сказали, що буде ще один відбір, так як місце дуже вакантне. Доля наша залежить від молодого хлопця, який зараз нам розкаже що й до чого, проведе з нами співбесіду і він вирішить, хто з нас залишиться. Не люблю щось кидать на півдорозі, тому продовжила. Ми вийшли на вулицю, виявилося, що нам потрібно потрібно поїхати зовсім в інший кінець міста, там він нам зможе наочно показати яким чином відбувається робота. По дорозі ми прослухали доповідь на тему, того що ніколи не можна сидіти на місці, що починаючи з низів можна і потрібно вирватися нагору...Поки ми розмовляли, зайшли в кафе, молодик нас навіть пригостив чаєм. Пішли ми потім працювати. А от куди ми пішли для мене був шок... Прийшли до підземного переходу, стали, наш «куратор» дістав з сумки стартові пакети МТС і почав показувати, як потрібно працювати...Ви, напевно, бачили на вулицях людей, які пропонують придбати стартові пакети того чи іншого оператора саме зараз і саме в них, бо в іншому випадку ваше життя пройшло даремно?..Те саме вимагалося й від нас. Ми з Галиною чемно відмовилися і попрощалися. Галина вирішила повернутися на стару роботу і не гаяти час. Хоча її і не влаштовував графік, але робота бармена хоч трішки приносила прибуток.

Я ж на цьому не зупинилася. Ну, якщо пошукати, то просто повинна бути дійсно робота?.. Якщо газети та інтернет переповнені вакансіями шахраїв, то можливо варто пошукати роботу серед знайомих? Випадок не змусив себе чекати. Якось, розмовляючи зі знайомою про фінансове становище в світі, вона мені запропонувала роботу, якою і сама займається. Це молода фірма «Intway», в світі вона більш відома ніж в Україні, займається інвестиціями, фондовим ринком, рекламою та маркетингом. Погодьтеся, досить розгалуджена сфера занять. За три тижні заробила 300 американських долларів. Непогані для студента гроші.

Ми домовилися, що вона відведе мене туди на співбесіду, адже, аби-кого з вулиці не візьмуть, а так, вона мене відрекомендує. Офісу я не побачила, з дівчиною, яка вводила мене в курс діла ми зустрілися в кафе. Після зустрічі я довго «знімала локшину з вух», образно кажучи. «Величезні перспективи, кар'єрне зростання, робота лише на себе, молода команда і 299 долларів для старту все, що вам потрібно. Потім приводите людей ще, і отримуєте відсоток від їх роботи..."- так це звучало, трохи відшліфовано мною. Звичайно, більше я з тією фірмою не зв’язувалася.

Висновок: шукаючи роботу, потрібно бути дуже обережним, краще десять разів перепитати, чим займається фірма, як довго вона вже існує і таке інше, якщо не хочете щоб на вас заробляли «чужі дяді».

Джерело tt.net.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад