Які українці найактивніше шукають роботу – опитування

Які українці найактивніше шукають роботу – опитування

Чи змінився український претендент за останні десять років, і як саме, розповіла фахівець експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерина Криворученко.

За словами експерта, відсоток представників сильної статі, задіяних в процесі пошуку роботи, навіть зріс на 7% – з 52% до 59%. Проте, чоловіки, які працюють так і жінки роблять внесок у розвиток економіки країни фактично в рівній мірі.

Згідно з аналізом бази вакансій і резюме на Міжнародному кадровому порталі hh.ua, за останні десять років змінилася і вікова характеристика претендентів. Все активніше до пошуку роботи приєднується молодь у віці до 25 років. Але основна частка економічно активного населення сьогодні, як і в 2007 році, складається з українців у віці від 26 до 45 років.

Тенденції щодо освіти протягом десятиліття залишилися досить стабільними. Українці вчаться у вищих навчальних закладах різних рівнів акредитації. Більшість тих, хто перебуває у пошуку роботи, мають вищу освіту – це магістри, спеціалісти та бакалаври.

Якщо подивитися на ті професійні сфери, в яких здобувачі були більш активними в 2007-2017 роках, ситуація відрізняється. Так, десять років тому частіше шукали роботу в сфері рітейлу – 15%. У той же час сьогодні в сфері продажів доводиться ділити пальму першості зі сферою IT і телеком по 11% відповідно.

Якщо розглядати загальну картину того, чи змінився український претендент за останні десять років і як саме, то аналіз бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна демонструє відносну стабільність.

У той же час, з огляду на те, що молодь досить активна в питаннях пошуку роботи, досить популярним сьогодні стає працевлаштування молодих фахівців і студентів, які ще не закінчили навчання. 42% роботодавців відзначають, що програми стажування та працевлаштування для молодих фахівців існують вже давно і їх скорочення не планується.

http://news.liga.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад