Нестача сну впливає на продуктивність роботи більше, ніж куріння і алкоголь

Зокрема, та група учасників експерименту, яка спала шість чи менше годин на добу, була менш продуктивною, ніж та група, яка отримувала повноцінний сон від семи до восьми годин щоночі.
Вчені також знайшли зв'язок між продуктивністю роботи співробітників і психологічними проблемами, і довели, що фінансові труднощі можуть негативно позначатися на якості роботи, пише Daily Mail.
Раніше дослідники з Уппсальського університету в Швеції з'ясували, що нестача сну, навіть протягом декількох ночей, може підвищити ризик розвитку діабету, а також виявили, що лише одна ніч без сну викликає зміни в людському мозку, аналогічні тим, які відбуваються при ударі по голові.
Погана якість сну призводить з часом до ризику погіршення ментальних здібностей на 50 відсотків. Крім того, вчені підтвердили раніше відомий факт, що під час сну з мозку виводяться різні токсини, а внаслідок порушення цього процесу, мозок буде схильний до низки негативних змін. Інші британські фахівці заявили, що нічна робота викликає порушення на рівні ДНК.

http://nv.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад