Чому «білим комірцям» не подобається робота

Більше за все українські офісні працівники незадоволені відсутністю перспектив, низькою заробітною платнею, нецікавими робочими завданнями і неможливістю саморозвитку. Такі дані були отримані під час опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Примітно, що перше місце в ТОП-10 посіли не гроші, а перспективи кар’єрного зростання. Таке ставлення до роботи характерне для «білих комірців» великих міст – спершу розвиток, а потім уже матеріальні фактори.
Так, головне, чим незадоволені більшість респондентів, – відсутність перспектив зростання. А ось незадоволеність рівнем оплати – тільки на другому місці. У топ-10 також потрапили нецікаві задачі, неможливість розвитку, жорсткий графік роботи та інші. Таким чином, головні причини незадоволення своєю роботою носять негрошовий характер.
Серед тих, кому більше за все не подобається рівень оплати в компанії, – працівники готельно-ресторанної сфери (78%), транспортного напрямку (68%) і агробізнесу (67%). На відсутність перспектив більше від інших нарікають медики (78%) і банківські працівники (68%). Останніх також значно пригнічують нецікаві завдання. Про цю проблему також частіше від інших кажуть і спеціалісти виробничої та транспортної сфер.
Є також певні регіональні відмінності в тому, що більше за все дратує респондентів. Так, на Сході й у Центрі України лідирує такий фактор ТОП-10, як низька зарплата, а вже потім – відсутність перспектив. При цьому на Сході розрив між цими двома факторами досить значний (63% і 56% відповідно), тоді як у Києві спостерігається великий розрив між важливістю перспектив зростання і задоволеністю рівнем зарплати. Про те, що їх найбільше не задовольняє відсутність перспектив, сказали 57% киян, а ось на рівень зарплати скаржаться тільки 50%. В іншому ж ТОП-10 по регіонах виглядає досить однорідно.
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в липні 2014 року. В опитуванні брали участь 1 175 респондентів із різних регіонів України.

www.hh.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад