Для половини бізнесу 2014 рік був найскладнішим

47% опитаних роботодавців сказали, що це був найскладніший рік за останні 4-5 років, чверть (26%) кажуть, що рік складний, але не складніший від попередніх.
Тільки десята частина переживала часи і більш складні, і лише 3% взагалі не помічали ніяких складнощів за минулі 4-5 років (лідери цієї категорії компаній – IT-сфера і сфера нафто- і газовидобутку).
Найскладнішим частіше, ніж інші, цей рік називали агрокомпанії, автотрейдери і логісти, а також медіабізнес.
2014 рік став часом пошуку нових стратегій для більшості компаній. Зменшити негативний вплив непростої економічної ситуації на бізнес намагалися практично всі українські компанії (91%). При цьому фокусуватися на обраних антикризових напрямах роботи доводилося більш активно.
Найпопулярніший спосіб боротьби з кризою для більшості компаній на ринку України – оптимізація витрат. До цього вдавалися більше половини українських компаній (57%). Для більшості компаній 2014 став періодом пошуку нових можливостей для зростання (41%), оптимізації штату (40%), спроб більш ефективного використання ресурсів (29%). П'ята частина компаній намагалися оцінити успішність роботи бізнесу (20%) або працювати з мотивацією і лояльністю співробітників (21%), а також переглянути систему зарплат у бік більшої гнучкості (20%).
Тільки 2% компаній не ставлять перед собою антикризових завдань. Всього 7% опитаних представників різного бізнесу сказали, що приділяли таким задачам стільки ж часу, скільки і в попередні 3-4 роки. Максимальна кількість тих, хто не ставить перед собою антикризових завдань, – серед агробізнесу та деяких роздрібних компаній. Стільки ж часу, скільки і в попередніх періодах, приділяли антикризовим завданням компанії зі сфери IT, телекомунікацій, логістики та банківського сектора.
Дані отримані в результаті опитування роботодавців, зареєстрованих на hh.ua. Опитування проведено в грудні 2014 року, участь взяли 1 203 роботодавця з різних регіонів України. Відповідно до обраного підходу, роботодавці – це топ-менеджери, власники бізнесу і HR-фахівці.

www.finance.bigmir.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад