Свобода й мудрість – вибір українців

Будучи абсолютно різними, люди, тим не менше, мають ті чи інші характеристики особистості, схожі з іншими їм «подібними», визначаючи за цими подібностями коло спілкування, друзів, супутників життя.
Не дивно, що цілі народи й національності також мають схожі риси, сформовані їх спільнотами за довгі роки існування. Напевно, українці – одна з найбільш терплячих націй, котра проявляє цю якість абсолютно в усіх аспектах життя народу.
Звісно, терпіння, мудре зважування рішень і відсутність бажання «увірвати все й відразу», – якості, що заслуговують однозначного заохочення. Адже, незважаючи на те, що терпінням українців нерідко користувалися різні «нехороші люди», правило «торжества справедливості» все одно спрацьовувало, розставляючи всі крапки над «і».
Результати нещодавнього опитування, проведеного компанією «Робота плюс», теж підтверджують думку про зваженість у рішеннях, притаманну нашим співвітчизникам.
Респондентам було запропоновано обрати один із варіантів заробітку, відштовхуючись від довгостроковості або великого розміру окладу.
Таким чином, тільки 18% опитаних віддали перевагу варіанту, який передбачає високий дохід сьогодні, але повну відсутність перспектив розвитку та кар'єри.
60% респондентів упевнено обрали своєю відповіддю ту, що обіцяє перспективи, попереджаючи, однак, про низькі заробітки «перших років» гіпотетичної роботи.
Людей абсолютно не збентежили умови цього варіанту відповіді, що передбачають невеликий розмір заробітної плати у найближчі кілька років. Звиклі долати труднощі, українці мудро розсудили, що перспективи майбутнього важливіші від сьогочасної вигоди.
30% опитаних людей, взагалі віддали перевагу третьому варіанту відповіді, який «обіцяв» стабільний середній дохід, з «бонусами» у вигляді режиму роботи на основі «фрілансу».
На думку цих респондентів, прив'язка до високого рівня гарантованого доходу не що інше, як добровільне позбавлення себе свободи. Їм ближчим виявився той варіант, коли вільний графік роботи не тільки не заважає життю, але й залишає широке поле для вибору заняття «для душі» і пошуку додаткових заробітків за необхідності.
Хочеться вірити, що така думка більшості українців справді характеризує націю нащадків козаків як волелюбну і мудру, що подає надії на щасливе позбавлене проблем життя прийдешніх українських поколінь.
Головне, щоб «обіцянки перспектив» дійсно виконувалися тими, хто їх дає.
Хоча тепер українці знають, як «лікувати» навіть складні випадки «захворювання» обманом народу, донедавна характерні для вищих ешелонів влади.

www.rabotaplus.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад